În curs de procesare...

Asigurarea casco la preturi mai mici decat in Europa

CASCO este o asigurare, care din punct de vedere al costurilor se afla la o cota extrem de ridicata. Pentru a-si dovedi eficienta, privitor la costurile ridicate ea trebuie folosita pentru pagube majore nu pentru pagube mici ca de exemplu zgarieturile.
Asigurarea CASCO este, in prezent, mai mult decat necesara. Te scuteste de multi bani pe care ai fi nevoit sa ii folosesti pentru a acoperi daunele survenite in urma unor incidente involuntare propriului automobil sau celorlalti participanti la trafic.

In ceea ce priveste sectorul asigurarilor, la momentul actual acesta nu detine, inca un sistem comun de bonus-malus, dar nu este decat o chestiune de timp pana cand si Romania il va implementa.

Sistemul numit bonus-malus se refera la faptul ca daca ai 3 daune la o anumita companie de asigurari, in momentul in care vei fi obligat sa iti reinoiesti asigurarea vei plati o suma mai mare conforma cu numarul de daune inregistrate. Acelasi lucru se intampla si in momentul in care persoana care dispune de o asigurare CASCO doreste sa schimbe compania care realizeaza asigurarea,deoarece s-ar putea sa existe o baza de date comuna tuturor asiguratorilor referitoare la daune, iar asiguratorul sa refuze colaborarea cu tine datorita acestui fapt.

Acest lucru se intampla in toata Europa, unde clientii fara daune achita o polita mai mica, in schimb cei cu daune sunt obligati sa achite mai mult pentru a beneficia de asigurare in continuare.

De retinut in toata aceasta chestiune este faptul ca, polita de asigurare CASCO se elibereaza numai autoturismelor cu vechimea cuprinsa intre 0-8 ani de catre majoritatea companiilor de asigurari si 0-12 ani vechime de catre anumite companii asiguratoare.

De aceasta polita pot beneficia doar autoturismele inmatriculate legal in Romania, indiferent de perioada (temporar, pe termen lung sau limitat -pentru masinile achizitionate in leasing). Masina se asigura la o suma cat mai apropiata de pretul real al acesteia, valoarea find stabilita de catre asigurator in functie de o serie de criterii ce privesc vechimea masinii si valoarea ei de catalog la 0 km.

In afara criteriilor de varsta si valoarea autoturismului, companiile mai au in vedere si criterii de risc socio-demografic (varsta\sex\oras\oras de rezidenta) si statistici proprii pe (daune pe marcii, tipuri auto).

In momentul in care o persoana doreste sa incheie o polita CASCO, este important sa cunoasca faptul ca, toti asiguratorii ofera polite CASCO, doar ca aceste polite acopera riscuri diferite in functie de politica asiguratorului.De aceea este de dorit o cercetare amanuntita a pietei pentru gasirea unei companii care sa vina in sprijinul nevoilor tale pentru ca asigurarea ta CASCO sa constiuie un beneficiu in caz de probleme.