În curs de procesare...

Cand este un avantaj polita casco

Accidentele rutiere avariaza sau distrug si masinile celor vinovati pentru ele, iar RCA va protejeaza de numai ca victima a unui accident. Incheind o asigurare Casco, va puteti repara masina avariata dupa ce ati produs un accident.

Daca incheiati Casco la o societate de asigurari si suferiti apoi o dauna, societatea trebuie sa medieze intre rezolvarea daunelor dumneavoastra si propriile sale interese. Incheind Casco la un broker de asigurari, in caz de dauna acesta va intermedia intre interesele dumneavoastra si cele ale asiguratorului.

Casco este un serviciu tipic pentru autovehicule nu mai vechi de 6 ani. Numai unii asiguratori au variante pentru autovehicule sub 10 ani si foarte putini accepta vehicule peste 10 ani. Dincolo de aceasta vechime, se considera ca riscul unui accident rutier din cauza acestui vehicul este prea mare. Dupa dauna totala, posibilitatea de a valorifica epava unei masinii atat de vechi este considerata nula.

Reperul calculelor pentru polite Casco este valoarea de nou a autovehiculului. Astfel ca suma platita pentru Casco la o masina veche va fi aproape aceeasi ca atunci cand masina era noua, pe cand suma asigurata in caz de dauna totala este probabil un sfert din valoarea de nou a vehiculului. Adica veti plati rate Casco mari si veti primi putin in caz de accident, daca aveti o masina veche. Desigur, nu se incadreaza aici masinile de colectie. Proprietarii acestora urmeaza alte reguli. Daca nu sunteti sigur de statututl masinii dumneavoastra vechi, agentii de asigurare sunt in masura sa va lamureasca.

Casco se poate incheia cu sau fara fransize. Cu fransiza pentru daune totale sau furt total al autovehiculului de 10-20% din suma asigurata, sunteti exceptat de la plata acestui procent la inceput, dar el vi se retine din despagubire in caz de dauna totala sau de furt. Exista si fransiza pentru daune partiale sau furt partial, de obicei in valoare de 100 EUR. Dar, atentie, veti plati cate 100 EUR. in parte pentru fiecare dauna partiala constatata.

E bine sa incheiati Casco cu fransize, daca trebuie sa va dramuiti banii si fara fransize, daca va ingrijoreaza gandul posibilitatii unei daune. Fransizele devin avantajoase doar daca nu veti avea nicio dauna pe perioada pentru care ati incheiat polita Casco. Daca stiti ca sunteti expus unui risc de dauna sau furt, e cel mai bine sa faceti un efort financiar din start in vederea sumei integrale convenite pentru despagubire.