În curs de procesare...

Ce este asigurarea casco si de ce e necesara

Asigurarea Casco este o asigurare facultativa impotriva avariilor accidentele alea autovehiculului sau a furtului acestuia si se gasesste la orice firma de asigurari.  Aceasta asigurare vine in completarea asigurarii obligatorii de raspundere civila auta dar nu tine locul asigurarii obligatorii.
 
Pagubele produse autovehiculului asigurat se despagubesc cu conditia ca acestea sa corespunda normelor legale in circulatie si daca apartine persoanei care apare in polita. In momentul vanzarii  sau radierei autovehiculului polita de asigurare inceteaza.
Autoturismul este o investitie considerata si ar fi pacat ca atunci cand are loc un eveniment nefericit sa nu existe  posibilitatea de a repara sau a recupera intr-un fel sau altul pagubele produse. In cazul producerii unei pagube se realizeaza  reparatiile so intretinerea masinii fara sa simtim o lipsa in buget.
 
Autovehiculele care se pot asigura sunt: remorcile, semiremorcile si orice alt autovehicul inregistrat in Romania, iar pentru a beneficia de asigurarea Casco  masina trebuie sa aiba inspectia tehnica valabila.
 
Riscurile care pot fi asigurate sunt: pagubele produse in urma loviturilor, caderea unor corpuri pe autoturism, zgariere sau ciocniri, pagube cauzate de dezatre naturale (cutremur, furutna, alunecare de teren). De asemenea, se poate asigura autovehicului impotriva furtului acestuia sau a unor parti componente ale acestuia, dar si cheltuilile de transport ale acestuia, in cazul in care este variat, la atelierul de reparatii.
 
Contractul de asigurare se incheie intre asigurat si asigurator, in urma caruia asiguratul plateste firmei o suma de bani.  Autovehiculul se asigura la valoarea lui reala din data realizarii contractului.
 
Dupa inspectia de risc a autovehiculului, realizata de catre reprezentantul asiguratorului si in urma declaratiilor asiguratului  se incheie polita. Polita cuprinde raportul de inspectie al autovehiculului, clauze, anexa si declaratia inscris a persoanei care doreste sa asigure autovehiculul despre starea acestuia.
 
Trebuie luata in calcul si fransiza care este o parte din daune ce trebuie sa fie suportata de catre asigurat. O data cu asigurarea de tip Casco, asiguratorii prevad fransize si pentru riscul de furt, uneori chiar si pentru avarii partiale sau totale.
Fransizele pot fi o valoare fixa  care se aplica fiecarei daune in parte, poate fi un procent din suma asigurata, care tot se va aplica fiecarei daune in parte, dar mai poate fi si ca procent din valoarea fiecarei daune. In cazul fransizelor trebuie sa fiti foarte atent, mai ales la cele acceptate in politele Casco.
 
Politele de asigurare Casco difera prin riscurile acoperite, in functie de asiguratori. Unele firme de asiguratori includ in riscurile acoperite  de asigurare avaria de tip partial, avaria totala, furtul partial sau furtul total.
 
Orice eveniment sau incident in care este implicat autoturismul trebuie declarat la politie. In cazul unei avarii cu autor necunoscut trebuie sa se obtina autorizatia de reparatie de la politie, in cazul unui accident auto este nevoie de procesul verbal unde apare si vinovatul accidentului, se face constatarea si apoi mergeti cu masina la reprat dar trebuie sa aveti grija daca se da acceptul de plata al firmei de asigurari.